Wat is acne?

Acne is de medische term voor jeugdpuistjes en het is een van de meest voorkomende huid aandoening bij de mens. Bijna iedereen krijgt in zijn tienerjaren in meer of mindere mate last hiervan. Er zijn zelfs mensen die op latere leeftijd nog steeds last van hebben. Acne is een hardnekkige huidaandoening, die gepaard gaat met puistjes, zwarte pukkels (mee-eters) en soms ontstekingen. Het komt meestal voor op het gezicht, de rug, de schouders en de borst en treedt vaak in de puberteit op. Achter elke porie in de huid zit een talgkliertje. Wanneer deze kliertjes te veel talg produceren, raken de poriŽn in de huid verstopt en ontstaan puistjes. Erfelijke gevoeligheid, allergie, hormonen, spanningen en (on)hygiene spelen hierbij een belangrijke rol.

Middeltjes tegen acne

Het ontstaan van jeugdpuistjes is eigenlijk niet te voorkomen. De verschijnselen kunnen alleen in de hand worden gehouden. Acne laat zich nauwelijks afdoende behandelen met vrij verkrijgbare geneesmiddelen. Benzoylperoxide bevattende producten hebben een afschilferende werking, maar veroorzaken bij veel mensen een overgevoeligheidsreactie van de huid. Van middelen die zwavel bevatten, is bekend dat ze de acne wel doen verdwijnen, maar nieuwe acne treedt er sneller door op. Lotions die alcohol bevatten kunnen beter alleen op hele kleine plekjes worden gebruikt. De huid wordt er te veel door aangetast.

Kortom wees voorzichtig met 'geneesmiddelen' en probeer ze eerst voorzichtig uit.
Gevaarlijke stoffen zijn ook: zeep, minerale olie, lanoline, sodium hydroxide, alcohol, parfum, kleurstoffen en talkpoeder (veel make-up's). Druk puistjes ook niet uit, want hierdoor neemt de kans op ontstekingen en littekens sterk toe.

Skin-Jet Abrasonic
De Skin Jet Abrasonic werkt met micro-dermabrasie, ultra-sound en air-pulsatie. Met aluminium kristallen worden de bovenste laagjes van de opperhuid verwijderd, waardoor de huid geprikkeld wordt nieuwe cellen aan te maken.
Littekens en fijne rimpels vervagen, de huid krijgt een betere doorbloeding. Deze intensieve peeling is pijnloos en geeft een direct zichtbaar resultaat.
Zonodig volgt een behandeling met de airpulsator om het onderhuidse bindweefsel te "masseren" en afvalstoffen via de lympfevaten af te voeren
Daarna wordt door middel van Ultrasound-geluidsgolven enzymen, mineralen en vitaminen dieper in de onderste lagen van de opperhuid gebracht.
Enzymen met collageen- en vochtelementen verzachten het huidreliŽf. Hierdoor wordt het uiteindelijk resultaat verder verbeterd. Het gevolg van al deze handelingen is dat de huid niet alleen wordt gezuiverd maar zich ook weer herstelt.

Gratis intake gesprek
De behandelingsmogelijkheden voor acne zijn de laatste jaren enorm toegenomen, maar acne blijft toch een aandoening met een chronisch karakter. Acne verdwijnt niet van de ene op de andere dag.
Onze behandeling is erop gericht om acne rustig te houden totdat uiteindelijk de acne geneest.
Allereerst wordt met een vrijblijvend en gratis consult vastgesteld welke behandelwijze het best bij jouw huidaandoening past.
Verder bespreken we op welke wijze je het best je huid thuis kunt verzorgen.
Inner Beauty
Hoflaan 2
2691AT 's-Gravenzande
mob.: 06-12534336
e-mail   :  innerbeauty@zonnet.nl
BTW nr. :  352.24.384.B01
K.v.K.    : 27229947
Het gelaat in kaart
De plaats waar acne in je gezicht optreedt is vaak verbonden met een ander deel van je lichaam, met een bepaalde gebeurtenis of levenswijze. Onderstaand schematisch overzicht geeft een beeld van deze samenhang.